Nieuws & updates

De Batterijen en Varb in Tuinzaken

14 januari 2022
Erik Stuurbrink en het team van boomkwekerij en groencentrum De Batterijen zijn altijd op zoek naar nieuwe, betere of nostalgische bomen en planten van topkwaliteit. Dit doen ze al 9 jaar via Varb. Daniëlle van Varb ging langs...

Eindejaarsboodschap | Varb directeur

17 december 2021
Wat is jouw perspectief? Hoe kijk jij naar de klimaatverandering? Als een probleem of als kans om meer bomen en planten te verkopen? Hoe een ieder van ons naar iets kijkt of denkt staat wel centraal in deze tijd.

Samenwerking Edibulb en Varb

26 november 2021
Stichting Edibulb en Stichting Varb tekenen een samenwerkingsovereenkomst, om de bij hen aangesloten bedrijven optimaal te kunnen voorzien van unieke plantnamen en handelscodes.

Nieuwe deelnemers - zomer 2021

04 november 2021
In de zomerperiode hebben we 21 bedrijven mogen verwelkomen. De komst van nieuwe bedrijven zorgt voor een uitgebreider aanbod, meer handel en een groter netwerk!

Nieuwe plantnamen - zomer 2021

04 november 2021
Varb registreert nieuwe plantnamen in nauwe samenwerking met taxonoom Marco Hoffman van Naktuinbouw. In de periode 17 juni 2021 tot 21 oktober 2021 zijn er 1899 nieuwe plantnamen in Varb toegevoegd.

Belangrijke factoren voor Varb inkopers

21 oktober 2021
Twan Leijtens van Kwekerij en Plantencentrum De Groenhoeve spraken we op GrootGroenPlus. Al jarenlang een tevreden Varb gebruiker! Welke factoren zijn voor hem als inkoper van buitengroen belangrijk?

Jubileum samenwerking GGP vieren

11 oktober 2021
Trots. Bestuurders en directie van GrootGroenPlus en Varb zijn trots op de resultaten die zijn geboekt door 5 jaar samenwerking. De beurs van vorige week was opnieuw een succes!

Vakbeurs GGP digitaal al geopend!

20 september 2021
GrootGroenPlus en Varb helpen standhouders zo optimaal mogelijk zichtbaar te zijn. Het totaalaanbod van alle groene standhouders is nu al zichtbaar!

Nieuwe naamlijsten beschikbaar!

19 september 2021
Onlangs zijn er nieuwe edities (2021-2025) van de Naamlijst houtige gewassen en Naamlijst vaste planten verschenen. Varb mocht deze in ontvangst nemen van Marco Hoffman, taxonoom bij Naktuinbouw.

1e informatiebijeenkomst België

10 september 2021
Onze eerste informatiebijeenkomst in België, voor onze Belgische leden, is een feit en wat was het een succesvolle ervaring! Het is fijn écht kennis te maken met elkaar en van elkaar te leren.

Blog | Boomkwekerij een mannenwereld?!

26 augustus 2021
Fien De Troy van Boomkwekerij Marc De Troy BVBA vertelt ons waar haar passie voor de tuinbouw is gestart en dat je als vrouw op de boomkwekerij gewoon ook je mannetje staat!

5 vragen aan... Pieter-Jan Vermylen

26 augustus 2021
Pieter-Jan Vermylen van Plant Select N.V. vertelt trots over de vele mooie ontwikkelingen binnen het bedrijf en waarom hij digitalisering een positieve evulotie vindt met vele voordelen.