Nieuws & updates

Varb in vakblad De Boomkwekerij

18 mei 2022
Varb streeft op platform naar grotere betrouwbaarheid van gegevens. Zo zijn vorige maand de certificeringsgegevens van MPS gekoppeld met het handelsplatform. Sam Koster van De Boomkwekerij in gesprek met directeur Linda Hoogendoorn.

Nieuwe koppeling MPS en Varb

13 april 2022
Altijd actueel overzicht van gecertificeerde bedrijven door nieuwe koppeling MPS en Varb. Stichting Varb en MPS zetten een stap in het tonen van betrouwbare certificeringdata bij deelnemers en haar aanbodregels in Varb.

5 vragen aan... Jochem Nieuwesteeg

11 april 2022
Het Varb kent inmiddels zo’n 950 deelnemers. De diversiteit op het handelsplatform is groot, denk aan kwekers, handelskwekers en handelaren. En vanuit deze laatste groep maken we kennis met Varb lid Plant Collect.

Nieuwe plantnamen - najaar/winter '21/'22

03 maart 2022
Per kwartaal geven we een overzicht weer van het aantal nieuwe plantnamen dat aan het plantenbestand van Varb is toegevoegd. Naast het overzicht binnen de productgroepen hebben we nu ook een overzicht van al de nieuwe plantnamen.

Nieuwe deelnemers - najaar/winter '21/'22

03 maart 2022
In het najaar van 2021 tot en met februari 2022 hebben we 29 bedrijven mogen verwelkomen. Waardoor we op een totaal komen van 960 deelnemers waarvan zo'n 110 uit België. De komst van nieuwe bedrijven zorgt voor een uitgebreider aanbod, meer handel en een groter netwerk!

Varb en SVB bundelen krachten

24 februari 2022
Fusie leidt tot meerwaarde voor de sector en versterking van activiteiten. Stichting Varb en Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij (SVB) hebben vergevorderde plannen om samen verder te gaan en te komen tot één krachtige sectororganisatie. 

De Batterijen en Varb in Tuinzaken

14 januari 2022
Erik Stuurbrink en het team van boomkwekerij en groencentrum De Batterijen zijn altijd op zoek naar nieuwe, betere of nostalgische bomen en planten van topkwaliteit. Dit doen ze al 9 jaar via Varb. Daniëlle van Varb ging langs...

Eindejaarsboodschap | Varb directeur

17 december 2021
Wat is jouw perspectief? Hoe kijk jij naar de klimaatverandering? Als een probleem of als kans om meer bomen en planten te verkopen? Hoe een ieder van ons naar iets kijkt of denkt staat wel centraal in deze tijd.

Samenwerking Edibulb en Varb

26 november 2021
Stichting Edibulb en Stichting Varb tekenen een samenwerkingsovereenkomst, om de bij hen aangesloten bedrijven optimaal te kunnen voorzien van unieke plantnamen en handelscodes.

Nieuwe deelnemers - zomer 2021

04 november 2021
In de zomerperiode hebben we 21 bedrijven mogen verwelkomen. De komst van nieuwe bedrijven zorgt voor een uitgebreider aanbod, meer handel en een groter netwerk!

Nieuwe plantnamen - zomer 2021

04 november 2021
Varb registreert nieuwe plantnamen in nauwe samenwerking met taxonoom Marco Hoffman van Naktuinbouw. In de periode 17 juni 2021 tot 21 oktober 2021 zijn er 1899 nieuwe plantnamen in Varb toegevoegd.

Belangrijke factoren voor Varb inkopers

21 oktober 2021
Twan Leijtens van Kwekerij en Plantencentrum De Groenhoeve spraken we op GrootGroenPlus. Al jarenlang een tevreden Varb gebruiker! Welke factoren zijn voor hem als inkoper van buitengroen belangrijk?